Ahir es va presentar evALERTA, una aplicació per a mòbils de la Policia Municipal del Vendrell que té com a objectiu donar tranquil·litat al ciutadà a partir de l’opció del “botó del pànic”, el qual permet alertar el cos policial sobre una situació greu d’inseguretat que s’estigui patint en primera persona.

L’aplicació ha estat desenvolupada per un grup de cinc estudiants de la comarca (Joan Molinas, Albert Bonet, Aleix Diaz, Cristina Salas i Noel Carmona) que s’han fixat en altres aplicacions similars, però hi han afegit un element nou, que és la connexió directa amb la policia amb un sol moviment amb el dit.

Amb un sol click, fet dins el terme municipal del Vendrell i entorn immediat, la policia rep l’alerta i gràcies a la geolocalització del telèfon mòibl, activa automàticament una patrulla perquè es desplaci al lloc. A la vegada es truca a la persona que l’ha activada per tenir més informació sobre la situació i valorar quins dispositius s’han d’activar. Si la persona no respon, la patrulla s’hi desplaça igualment.

A més del “botó del pànic”, l’aplicació també té un accés directe al telèfon d’emergències 112, a informació meteorològica i a comunicacions de la policia sobre incidències a la via pública.

L’aplicació és gratuïta i de moment, compatible només amb Android, tot i que ja s’ha anunciat que en breu ho seria també per a IOS. També s’ha anunciat que es crearà una app específica per a establiments que inclourà un botó sobre situacions que els puguin afectar.

FER UN COMENTARI