El Vendrell dedica un mes d’actes a Pau Casals

0
1112

El Vendrell tornarà a viure unes setmanes intenses d’actes per aprofundir en la figura de Pau Casals i, alhora, homenatjar-lo quan s’apropa l’aniversari de la seva mort, el 22 d’octubre. L’Associació Musical Pau Casals organitza el “Mes Pau Casals”, amb un degoteig d’actes d’aquí a finals d’octubre, enguany amb El Cant dels Ocells com a tema central. El compositor Vendrell l’interpretava en acabar els seus concerts, i la melodia s’ha acabat convertint un crit contra la injustícia i un símbol de pau arreu del món. El 17 d’octubre Jaume Ayats, director del Museu de la Música de Barcelona, en parlarà en una conferència.

A més, enguany el Mes Pau Casals posarà el focus en el lligam entre Casals i Federico García Lorca, del qual es compleixen 120 anys del seu naixement. Així, aquest divendres es farà  a la Casa Cultural Andalucía García Lorca del Vendrell una xerrada del filòleg Jaume Figueras, en què presentarà la documentació obtinguda després d’una acurada investigació, que ha servit per confirmar la coneixença i la bona relació entre el músic i el poeta granadí. La conferència també inclourà el lliurament de la Beca de l’Associació Musical Pau Casals.

Entre la dotzena d’activitats programats diversos concerts, la projecció del documental Joan Manén. Variacions sense tema (4 d’octubre); el concurs de  colles sardanistes organitzat pels Dansaires del Penedès (14 d’octubre); un acte a la biblioteca sobre Pau Casals i Saint Exúpery (19 d’octubre), la jornada de portes obertes casa nadiua de Pau Casals – Museu Pau Casals (20 i 21 d’octubre), una ofrena floral a la seva tomba en l’aniversari de la seva mort (22 d’octubre). La cloenda serà un doble concert a càrrec de The Yehudi Menuhin Orchestra (dies 26 i 27).

D’altra banda, la biblioteca Terra Baixa editarà el seu tercer punt de llibre de la col·lecció, que inclourà una frase del violoncel·lista vendrellenc i reproduccions d’elements biogràfics, periodístics, musicals, etc. dels fons de la biblioteca o de diversos museus.

FER UN COMENTARI