Escola bressol El Puig. Foto: Arxiu La Fura

L’Ajuntament del Vendrell ha fet públic l’oferta de places per a les escoles bressol municipals per al proper curs 2021-2022. Del total de places, i com ja va avançar el govern a principis d’any, hi ha 280 places gratuïtes per a P-2. És a dir, per aquells nens i nenes nascuts l’any 2019. La regidora d’Educació del Vendrell, Sílvia Vaquero ha explicat que el que es busca amb la gratuïtat és “trencar la bretxa de gènere i facilitar la incorporació de la dona al món laboral”, ja que la majoria de vegades és la dona qui s’ha de fer càrrec dels fills en aquesta edat, ha dit.

L’únic requisit per obtenir una d’aquestes places és estar empadronat al Vendrell abans de l’1 de gener del 2021. En el cas de les famílies que s’hagin empadronat més tard d’aquesta data, podran acreditar la seva residència al Vendrell amb un contracte de lloguer o algun document que especifiqui la compra d’un habitatge al municipi. Vaquero ha assegurat que hi ha places ofertes per a tots els nens i nenes d’aquesta edat empadronats a la capital del Baix Penedès.

D’aquestes 280 places s’han de restar 40 places que ara mateix ocupen els infants d’1 a 2 anys a les escoles bressol del Vendrell, i que també podran beneficiar-se de la bonificació. A més, hi ha un total de 38 places per a infants amb necessitats educatives especials.

Respecte a les places per a la resta de cursos, se n’han previst 24 per al període 0-1 any i 65 per als nens i nenes d’1 a 2 anys.

Sol·licituds per internet
Pel que fa al calendari, la presentació de sol·licituds serà del 21 al 28 de maig. Les preinscripcions s’hauran de tramitar des de la pàgina web de l’ajuntament a través d’un document que s’haurà de descarregar, omplir i enviar per correu electrònic.

Per a les famílies que no tinguin accés a internet s’han habilitat quatre punts de suport per poder fer els tràmits. Es tracta de l’Oficina Municipal d’Escolarització, El Punt Connecta a l’Hotel d’Entitats, el punt d’accés TIC de l’espai municipal Benvingut Socias i el punt TIC de la Sala de Lectura de Coma-ruga.

Actualment hi ha cinc escoles bressol municipals al Vendrell: El Puig, Ralet Ralet, Botafoc, Mestral i la Riuet, a Coma-ruga.

FER UN COMENTARI