El Vendrell és a punt de recuperar el Drac del Vendrell, aquella figura que va aparèixer en la cercavila de la Fira de Santa Teresa de 1980 i que quatre anys després va deixar de sortir al carrer. El Drac Coronat era alhora l’hereu del primigeni Drac del Vendrell, la primera constància del qual data del programa de la festa major de 1877. Va ser precisament aquest document el que va impulsar a materialitzar de nou aquella vella peça perduda a principis dels 80, de la mà de Salvador Arroyo i Julivert i de Pau Arroyo i Casals, que en van fer la construcció i modelatge seguint el patró i mètodes tradicionals.

Ara, el col·lectiu Drac del Vendrell ha encarregat al taller vilanoví Arnau Codina la seva reconstrucció. Serà una figura una miqueta més musculada i, a la vegada, seguint la línia tradicional, tot basant-se en la idea de realitzar una bèstia única i representativa pel Vendrell.

A diferència de la peça anterior, que tenia la testa coronada en record de l’època històrica en què es documenta el seu antecessor, a principis de la Restauració monàrquica, el renovat Drac no serà coronat, i actuarà a les processons dels portants d’honor, en les cercaviles i actes del seguici popular, en la cercavila de foc i en qualsevol acte que es cregui oportú. La seva presentació en societat serà el 6 d’abril: hi haurà una plantada a la plaça Nova dels padrins (Àliga del Vendrell, Drac Tigre de Vilanova,  Quintifoc de Sant Quintí i Drac de Santa Margarida (la Riera de Gaià); a continuació, els antics membres i fundadors del Drac Coronat oficiaran l’acte i s’acabarà amb el ball de lluïment del nou Drac del Vendrell i una cercavila pels carrers cèntrics del Vendrell.

FER UN COMENTARI