El Vendrell redueix en un 62% el consum d’aigua a les platges

0
596

Aquesta temporada d’estiu, l’Ajuntament del Vendrell va fer una aposta per eliminar les dutxes a les platges del municipi i, alhora, fer una “gestió responsable” de l’aigua. Ara, des de la regidoria de Platges es mostren “satisfets” i apunten que la mesura ha donat bons resultats.

La regidora Bàrbara Peris ha assegurat en un comunicat que a moltes platges del Vendrell, “les dutxes es feien servir de forma excessiva i innecessària, amb el consegüent malbaratament d’aigua”. Tant, que amb aquesta iniciativa s’ha aconseguit reduir el consum d’aigua a les platges en un 62% respecte al 2019.

Font: Ajuntament.

L’estiu del 2020, les dutxes i els rentapeus es van tancar a totes les platges catalanes, com a mesura preventiva per evitar contagis de la Covid-19. Aquest estiu, però, això ja no era necessari, i la majoria de municipis van recuperar el servei, mentre que al Vendrell es va optar per activar només els rentapeus.

Tot i les queixes dels veïns i d’usuaris de les platges, sembla que el consistori aposta per mantenir aquesta mesura. Actualment, a les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs hi ha un total de 41 punts d’aigua amb 70 sortidors.

La sostenibilitat a les platges dona resultats

Després de dos anys treballant per recuperar el litoral, l’Ajuntament del Vendrell ja presumeix de les seves platges. Peris ha explicat que una de les apostes més importants de la regidoria ha estat suprimir la neteja mecànica de les platges, eliminant el cribratge intensiu que es feia fins ara per una neteja manual que afavoreix la naturalització de l’espai.

Aquest canvi en la gestió de les platges ja ha començat a donar resultats, amb l’aparició d’espècies litorals, com el fonoll marí, el lliri o la salicòrnia. És, de fet, aquesta planta la que ha fet que aquests dies la platja del Vendrell s’hagi tenyit de vermell, donant lloc a un paisatge que no es veia des de fa anys al municipi.

Salicòrnia a la platja del Vendrell. Foto: Ajuntament.

 

FER UN COMENTARI