El Vendrell revisarà els itineraris que generen més inseguretat de nit

0
263
La Rambla és un dels espais que revisarà la marxa. Foto: Google Maps.

El Vendrell revisarà aquells carrers i espais públics que generen més inseguretat, especialment en les dones i de nit. La tècnica de Polítiques de Gènere del Vendrell, Pilar Candalija, explica que es tracta d’una iniciativa que sorgeix del protocol d’actuació davant la violència sexual, que es va presentar l’any passat. “En aquell moment ja es va fer una enquesta entre la població, preguntant per aquells itineraris més insegurs de la ciutat”, apunta.

Per aquest motiu, ara, i dins dels actes del Dia per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, s’ha programat una marxa exploratòria per fer “una mirada amb ulls de dona a l’espai públic” i identificar els indrets més insegurs. La marxa es farà el pròxim dia 1 de desembre a quarts de sis de la tarda i és oberta a la ciutadania.

Per fer la marxa, es comptarà amb el treball de l’empresa especialitzada Equal Saree, que s’encarregarà d’acompanyar a les participants i recollir les seves impressions. Després, tot això quedarà reflectit en un informe que es traslladarà a l’Ajuntament del Vendrell. Des del consistori expliquen que l’objectiu és “identificar els espais més insegurs per revertir aquesta percepció i fer millores a la via pública o a la il·luminació, però també oferir als ciutadans una ruta dels itineraris que es consideren més segurs”.

En aquest sentit, la marxa estarà centrada en el nucli del Vendrell i recorrerà zones com la Rambla, el Botafoc, la zona escolar o la carretera de Valls. Es tracta d’aquells recorreguts que més es fan durant les festes i, per tant, quan hi ha més desplaçaments de nit. L’ajuntament també ha comunicat que més endavant es preveu fer el mateix a la zona de platges i a les urbanitzacions.

FER UN COMENTARI