El Vendrell tanca la capitalitat cultural amb una mostra que reivindica Casals, Fenosa, Guimerà i Nin

0
422
El comissari de l'exposició, Josep Miquel Garcia. // AJUNTAMENT DEL VENDRELL

Aquest dissabte el Centre cívic l’Estació acollirà la inauguració del darrer acte que realitzarà la vila del Vendrell com a portadora del títol de Capital Cultural Catalana d’aquest any: l’exposició “El Vendrell. L’època daurada: Casals, Fenosa, Guimerà i Nin”.

La mostra reivindica les principals figures masculines vinculades al municipi durant els segles XIX i XX, quatre homes que van deixar petja al panorama social, cultural i artístic català: el violoncel·lista Pau Casals, el dramaturg Àngel Guimerà, el periodista i dirigent del POUM Andreu Nin i l’escultor Apel·les Fenosa.

El comissari de l’exposició és Josep Miquel Garcia, director de la Fundació Apel·les Fenosa, i també s’ha creat una comissió assessora encarregada de coordinar els diferents espais dedicats als quatre personatges. Els espais de l’exposició mostren les cases dels personatges, retrats de la seva sensibilitat i creativitat i records de l’acollida als intel·lectuals de l’època.

A la comissió hi han participat el mateix Josep Miquel Garcia, la directora del Museu Pau Casals Núria Ballester, la directora de la Casa Museu Àngel Guimerà, Àngels Santacana i l’historiador Ernest Benito, que va comptar amb la col·laboració de l’il·lustrador i ninotaire Lluís Juste de Nin. També s’ha editat un llibre-catàleg per donar més difusió al llegat d’aquestes personalitats, les seves cases i el seu lligam amb el Vendrell.

A més, abans de la inauguració i des de l’Auditori del Tívoli, se celebrarà l’acte institucional de traspàs de la capitalitat cultural, que el proper 2021 ostentarà la ciutat de Tortosa.

FER UN COMENTARI