El Vendrell tindrà via ciclista, cofinançada amb Fons Feder

0
262
AJUNTAMENT

La junta de govern local de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar inicialment en la sessió del passat 9 de novembre el “Projecte d’obres de reforma de la xarxa viària local i infraestructures per a la implantació d’una nova via ciclista urbana entre la zona escolar-esportiva i l’estació de rodalies del municipi”.

Aquest projecte suposaria la instauració d’una via ciclista que connectaria els principals equipaments educatius i esportius del municipi i els barris cèntrics amb les estacions de rodalies de la Renfe i autobusos, a la vegada que crearia xarxa amb altres itineraris com la via verda amb els nuclis marítims.

El projecte actualment es troba en exposició pública a la pàgina web de l’Ajuntament, fins al 31 de desembre d’enguany. Si en aquest període no hi ha esmenes es convocarà una licitació pel contracte de les obres, que té un pressupost de 446.507 euros (IVA inclòs). La despesa està cofinançada al 50% pel Fons Feder 2014-2020.

Amb aquesta nova infraestructura, l’Ajuntament pretén potenciar un transvasament modal dels desplaçaments que actualment es realitzen mitjançant el vehicle privat cap a la bicicleta. La longitud de la via serà de 2,095 km, amb un primer tram que connecti el barri de Les Deveses cap a la zona escolar i esportiva; i un segon tram que connectaria amb la resta d’equipaments (via verda als nuclis marítims i a l’estació de Rodalies i d’autobusos).

A més, la via també connectarà alguns dels barris més poblats (Mas d’en Gual, el Tancat, Jané Parera, Camp de França). Donada la seva proximitat amb equipaments administratius de la Seguretat Social i Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), els Jutjats del Vendrell (annex al recorregut) i els instituts i centres educatius de la zona escolar, aquest recorregut tindrà una utilitat social reconeguda.

FER UN COMENTARI