El vendrellenc Rodri Sànchez, obligat a ser president de mesa tot i conviure amb una persona amb linfoma

1
353

El vendrellenc Rodri Sànchez està passant un calvari des que li van comunicar que li havia tocat ser president de mesa electoral el 14F. La seva esposa pateix un linfoma i està en tractament de quimioteràpia; per tant, conviu amb una persona de risc. I Sànchez tem que totes les precaucions que estan prenent els darrers mesos (confinaments, sense vida social, ni àpats familiars de Nadal, etc.), puguin no servir de res si aquest diumenge es passa dotze hores en contacte amb centenars de persones, incloent-hi contagiades de covid-19, que tenen hora adjudicada a última hora de la tarda.

Com tants altres centenars de persones, Sànchez va presentar una al·legació, adduint motius de salut. Divendres va rebre la comunicació de la Junta Electoral del Zona del Vendrell que l’hi denegaven. Sense cap explicació. Va presentar un segon escrit d’al·legacions, demanant explicacions, i li van respondre que ja li donarien un EPI per protegir-se. Aquest divendres insistirà: “crec que tinc el dret de no anar-hi, que és una causa justificada”, tot i que ja no hi confia gaire.

El vendrellenc, que és una persona molt coneguda al Vendrell per la seva vinculació estreta amb la colla castellera dels Nens, es planteja desobeir i no acudir a la mesa electoral. Perquè fins i tot “anímicament” afirma que “no sé si aguantaré 12 hores amb altres membres de mesa, interventors, votants”, etc.

Sànchez va penjar a twitter divendres passat un post de denúncia pública del seu cas, que ha rebut centenars de respostes ciutadanes de suport i 600.000 impressions.

1 COMENTARI

  1. Hola bona nit. Sempre he considerat que els membres de les meses electorals han de ser necessàriament funcionaris públics, ja siguin de la Generalitat, de l’institut Municipal d’Estadística, municipals o de les diputacions provincials. En cap cas els ciutadans han de ser membres doncs no tenen que assumir aquesta responsabilitat que no els pertoca i que en tot cas ha de recaure sobre els funcionaris públics, prou fem els ciutadans pagant els nostres impostos…

FER UN COMENTARI