El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha aquest matí  a Vilafranca del Penedès que al llarg de l’any que ve es començaran a desenvolupar els serveis territorials dels departaments de la Generalitat de Catalunya. “És hora que aquesta vegueria Penedès llargament reivindicada agafi capil·laritat suficient amb la presència de tots els departaments”, ha anunciat, a la vegada que ha avançat que els primers departaments que es desplagaran seran els d’Educació i el d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació”.

L’anunci l’ha fet aquest matí de dimecres, en el marc d’una reunió amb la resta de delegats i delegades del govern celebrada a la seu de la delegació de la vegueria Penedès. Aragonès ha insistit en l’aposta de la Generalitat per la governança descentralitzada i l’empoderament dels ajuntaments per tal d’assegurar la cohesió i una igualtat d’oportunitats real a tot el territori. A més, ha destacat el paper clau de les delegacions del govern en aquesta crisi sanitària i social provocada per la covid-19 i la importància que tenen i tindran per al desplegament de l’estratègia de reconstrucció del país.

15 milions d’euros per una nova pista a l’IDIADA

Aragonès ha subratllat que el Penedès és un “territori clau per l’aposta que el govern de la Generalitat fa per una indústria agroalimentària d’excel·lència”, a la vegada que ha destacat el patrimoni natural, vitivinícola i enoturístic d’aquest territori. El vicepresident de la Generalitat ha insistit també en l’aposta que Generalitat fa per la recuperació industrial i que aquesta sigui neta, sostenible i amb un alt valor afegit. En aquesta línia, Pere Aragonès ha anunciat que la Generalitat invertirà de manera immediata 15 milions d’euros a IDIADA perquè es construeixi una nova pista de proves pel desenvolupament del cotxe autònom i el cotxe elèctric. “La IDIADA és una estructura de país que, juntament amb el circuit de Catalunya, la indústria automobilística concentrada al Llobregat i l’àrea metropolitana de Barcelona,  fa un eix articulat al voltant de l’AP-7 en el que configura una aposta clara per la indústria de qualitat”, ha anunciat.

El vicepresident de la Generalitat ha explicat que la inversió es farà a través del departament d’Empresa i Coneixement i que l’objectiu és “posar al dia  aquesta infraestructura clau per modernitzar el sector de la indústria automobilística, el qual està afrontant uns canvis estructurals i cal que ens hi anticipem mitjançant la implicació pública i el lideratge públic”.

Segons ha explicat Aragonès, aquesta inversió anirà acompanyada d’una nova licitació a finals d’aquest mateix any per afrontar la propera etapa de les concessions dels serveis de recerca i desenvolupament tecnològic de la indústria de l’automòbil que es duen a terme a IDIADA i que substiturià l’anterior contracte que és de 1989 .”La inversió que la Generalitat farà a l’IDIADA entronca amb els objectius del govern per una reconstrucció del sistema econòmic del país basada en la societat del coneixement i la tranisició ecològica”, ha reblat.

FER UN COMENTARI