El Vida festival es refà d’una primera jornada caòtica i arriba a 27.000 espectadors

0
380
Concert dissabte de Sen Serna (foto: Christian Bertrand).

La setena edició del Vida Festival passarà a la història per haver estat el primer gran festival de l’era covid que se celebra a l’estat sense distanciament social. En total van accedir entre dijous i dissabte al recinte de la Masia d’en Cabanyes, de Vilanova, 27.200 persones, totes les quals van donar negatiu e el test d’antígens que s’havien de fer obligatòriament abans d’entrar. Encara no s’han donat xifres dels positius que hi va haver i que no van poder entrar als concerts.

Precisament el dispositiu de control d’accessos i testos previs va fer que la primera jornada fos caòtica. Va fallar l’equip informàtic i algunes persones van haver de fer dins a tres hores de cua per entrar. L’organització va canviar d’empresa, va replantejar el sistema de testatge i ja el segon dia les cues que es va fer van ser més raonables. L’organització donava mascaretes FFP2 a tots els assistents, però val a dir que molta gent no se la posava un cop a dins. Els concerts eren a l’aire lliure.

De la quarantena concerts realitzats als quatre escenaris del recinte del festival, dijous van destacar els de Vetusta Morla, Hinds, The New Raemon amb Paula Bonet i Pol Batlle amb Rita Payes. La segona jornada va acollir l’espectacular Nathy Peluso juntament a les propostes de Stay Homas, Maria Arnal iMarcel Bagès i Meritxell Neddermann, entre altres; i dissabte el públic va poder gaudir de Love of Lesbian, Sen Senra, Maria José Llergo i Tarta Relena.

Com sol marcar la tradició, el Vida va avançar gran part de la programació de la seva edició de 2022 a les pantalles de l’escenari gran just abans de l’actuació dels cap de cartell de cada dia. El festival de l’any que ve se celebrarà del 30 de juny al 2 de juliol i recuperarà algunes de les actuacions previstes per a la seva edició de 2020, com els anglesos alt-J, els escocesos Belle & Sebastian, els australians Parcels, el català Alizzz, els canadencs Destroyer, els nord-americans Black Pumas, l’asturià Rodrigo Cuevas o les delicatessens catalanes Anna Andreu i Ariana Abecasis.

FER UN COMENTARI