Després de quatre dies plens de música, el festival Vida va tancar diumenge amb un total de 33.500 assistents als concerts celebrats a La Masia d’en Cabanyes i a La Daurada Beach Club. En l’any del seu cinquè aniversari els artistes més aplaudits i destacats van ser els de St Vincent, Franz Ferdinand, Iron & Wine, Los Planetes, Calexico, Albert Pla i Jungle By Night, entre altres.

La jornada de dijous va tenir dos grans noms protagonistes: Los Planetas i Calexico. Dues bandes, la primera un dels grans referents del pop espanyol dels 90 i la segona una de les millors bandes de folk americana. També hi va haver espai per altres artistes molt més joves, com Vetviolet, Pacosan, Jacob Serra, The Crab Apples, Vulk, J. Bernadt, Curtis harding i Novedades Carminha.

Divendres va estar marcat per les actuacions de St. Vincent i Franz Ferdinand, els dos veritables caps de cartell d’enguany. La banda escocesa liderada per Alex Kapranos va imposar el ritme de la nit presentant grans hits del seu repertori, mentre que la cantant americana Annie Clark (St. Vincent) va oferir un concert més pausat, exhibint el seu talent amb la guitarra i fent gala dels seus múltiples registres. Za! BDFC, Joe Crepúsculo o Guille Milkyway van acabar d’arrodonir la segona jornada del festival Vida.

El tercer dia va iniciar-se a La Daurada Beach Club, amb les actuacions enèrgiques de Jungle By Night i The Zephyr Bones. Al vespre, a la Masia d’en Cabanyes, va ser el torn de Bart Davenport, Josh Rouse, They Mith Be Giants i Iron & Wine, que va pujar a l’escenari Estrella Damm per presentar el treball Beast Epic. A més, la jornada va comptar amb grups nacionals com La Plata, Medalla, Mourm o Perro i d’altres com Hookworms i Of Montreal.

El punt i final del Vida es va posar diumenge a La Daurada amb les actuacions dels artistes Great News, Marem Ladson, Desert, Xavi Alías o Est Oest.

Preparant el Vida 2019
Divendres, just abans del concert de Los Planetas, el director del festival, Dani Poveda es va adreçar al públic en un missatge enregistrat en el qual recordava el president d’Òmnium, Jordi Cuixart: “Aquest és el cinquè Vida, però no és un aniversari qualsevol perquè falta Jordi Cuixart entre el públic”, va destacar Poveda, a la vegada que va reclamar que el líder independentista sigui alliberat de la presó.

Durant el Vida es van anunciar algunes novetats i confirmacions de cara a l’edició 2019. La primera és el cap de cartell: The Carlatans. La formació de Manchester visitarà per primera vegada Vilanova per fer gala del seu rock de caire britànic. També es van confirmar els dos primers artistes de les festes de presentació: per la del dia 11 d’octubre es comptarà amb el cantautor australià Didirri i per la del 14 de novembre amb el neozelandès Marlon Williams.

FER UN COMENTARI