El vilafranquí Eduard Pujol, portaveu de JxC, apartat de la militància per una denúncia d’assetjament sexual

0
1345
El diputat a una roda de premsa el setembre. // MARIONA PUIG-ACN

Aquest matí la vicepresidenta i portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha comunicat que el partit ha decidit suspendre de militància al portaveu parlamentari Eduard Pujol, que ha renunciat a la seva acta de diputat per un possible cas d’assetjament sexual, segons informa l’ACN.

El cas hauria arribat als òrgans interns a partir d’una denúncia. Segons Artadi, el secretari general del partit Jordi Sánchez va tenir coneixement dels fets diumenge durant un permís penitenciari, i la decisió de la cúpula de JxC ha estat respondre “amb contundència i urgència”. La vicepresidenta ha apuntat que el dirigent, exdirector de RAC 1, hauria de “donar explicacions” i afegia que la renúncia a l’acta de diputat és fruit de “mesures polítiques”.

La portaveu adjunta Gemma Geis substituirà Pujol com a portaveu de Junts per Catalunya, i el portaveu Josep Maria Forné serà el portaveu adjunt. A més, probablement el periodista Santiago Vilanova el rellevarà com a diputat.

Aquest possible cas d’assetjament sexual es coneix dues setmanes després que el diari Ara fes públic que l’exdiputat de la CUP i veí de Vilanova Quim Arrufat no hauria deixat la militància al partit per motius personals, com ell mateix havia anunciat ara fa un any, sinó que havia rebut dues denúncies internes per abús i agressió sexual.

FER UN COMENTARI