El vilafranquí Salvador Alegret publica un llibre de viatges sobre Filipines

0
137

El vilafranquí Salvador Alegret acaba de publicar el llibre Filipines a la catalana (editorial Ushuaia), que és un reclam a viatjar a través de la literatura en temps de pandèmia. El volum, de 620 pàgines i 1.800 entrades en l’índex onomàstic i de matèries, vol omplir un buit a la bibliografia catalana, com és el d’una guia de viatges pel país de les 7.000 illes, entre el mar de la Xina i l’oceà Pacífic. Un país que fins al 1898 va ser colònia espanyola i que, com a conseqüència d’això, els catalans també hi van deixar petjada.

Alegret, amb Filipines a la catalana, també vol contribuir a omplir el buit de l’escassa presència actual de la llengua catalana en la bibliografia, tant acadèmica com divulgativa, sobre les Filipines. El llibre ha estat finançat en part mitjançant una campanya de micromecenatge.

Salvador Alegret i Sanromà (1947) és catedràtic de química analítica jubilat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat rector de la Universitat Catalana d’Estiu i és  catedràtic honorari de química de la Universitat de Santo Tomás, de Manila. Alegret és autor també de Patriotes filipins a Barcelona (1880-1898).

FER UN COMENTARI