El vilafranquí Toni Ponce bat el rècord del món de 50 metres braça

0
171
foto: Comitè Paralímpic Espanyol.

El nedador vilafranquí Toni Ponce (Club Natació Sitges) va aconseguir el passat cap de setmana el rècord del món de 50 metres braça en categoria S5, amb un temps de 39’’ 81 centèsimes, durant la celebració de la sisena edició del Trofeu de Natació Adaptada de Barcelona, organitzat pel Club Natació Barcelona i la Federació Esportiva Catalana Paralímpics Cerebrals (FECPC). La plusmarca mundial de l’esportista penedesenc més internacional li dona el dret directament, també, de competir als jocs paralímpics de Tòquio 2021, que està previst que es disputin del 24 d’agost al 5 de setembre. L’anterior rècord del món el tenia el mateix Ponce, que l’havia assolit al desembre, a Castelló de la Plana.

La competició disputada a Barcelona, la primera de 2021, es va haver de fer enguany sense públic a les graderies, com a mesura de seguretat per la pandèmia de la covid-19. El vilafranquí també hi va aconseguir la marca mínima per competir als Paralímpics en la modalitat de 200 metres lliures, i es va fer amb un total de quatre medalles, tres d’or i una de bronze.

Ara, Toni Ponce té els rècords del món en S5 en 50, 100 i 200 metres braça. El de 100 metres braça, la seva especialitat, el va aconseguir al mes d’octubre a Berlín, amb un temps d’1’ 26’’ 80 cent. i també va suposar el bitllet directe a Tòquio en aquesta disciplina. Igualment, al Japó hi competirà en les modalitats de 50 metres esquena i 100 metres lliures, gràcies a les marques assolides a Berlín de 37’’ 97 cent. i 1’ 13’’ 3 cent., respectivament.

FER UN COMENTARI