El vilanoví Gerard Figueras, detingut i investigat per un suposat desviament de fons públics

0
1035
Gerard Figueras en una imatge d'arxiu. // FOTO: Lluís Sibils-ACN

La Guàrdia Civil ha detingut aquest matí al vilanoví Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, per la suposada concessió fraudulenta de subvencions públiques, segons informa l’ACN. La concessió seria de més de dos milions d’euros, procedents de la Secretaria i del Consell Català de l’Esport a entitats vinculades a Convergència Democràtica de Catalunya, com CATmón i Igman.

També han detingut tres persones més, entre les quals es troba l’exregidora d’Esports del PDeCat a l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, Maite Fandos. Durant l’operació dels agents s’han escorcollat al menys cinc domicilis i seus oficials de la demarcació barcelonina; i els detinguts seran investigats per possibles delictes de malversació de fons públics, prevaricació i tràfic d’influències.

El mateix jutjat que ho investiga, dirigit pel magistrat Joaquin Aguirre, ja va ordenar registrar CATmón i Igman el maig del 2018 en el marc de l’operació ‘Estela’, similar a l’actual operació, coneguda com a ‘Voloh’, però vinculada a la Diputació de Barcelona durant el mandat de Salvador Esteve. En aquell cas s’investigaven una trentena de subvencions i es van fer més d’una vintena d’escorcolls per part de la Udef de la Policia Nacional. El gener d’aquest 2019 el jutge Aguirre va ordenar el traspàs de la investigació de la Policia Nacional a la Guàrdia Civil. El maig d’aquest 2019 també es va descobrir un suposat desviament de fons del Canal Olímpic de Castelldefels, gestionat per l’empresa pública de la Generalitat Equacat, Ferrocarrils de la Generalitat o el Departament de Presidència de la Generalitat.

L’advocat de Figueras, Francesc Sànchez, ha explicat a diverses emissores que també s’investiguen suposats desviaments a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Federació Catalana de Gimnàstica i la Plataforma Pro-seleccions esportives de Catalunya. Els altres dos detinguts són, segons Sànchez, l’apoderat de l’empresa que gestiona el Canal Olímpic i Lluís Pallisera, subdirector general de Gestió i Recursos Humans del Consell Català de l’Esport.Els agents han arribat al complex situat a l’avinguda Països Catalans d’Esplugues de Llobregat, que acull la seu de la Secretaria, el Consell Català de l’Esport i altres organismes esportius, cap a les 8 del matí, segons han explicat a l’ACN treballadors de la zona. Al recinte, amb diversos edificis envoltats d’una tanca metàl·lica i custodiat per seguretat privada, hi ha accedit tres o quatre vehicles policials amb una desena d’agents uniformats i de paisà, que bàsicament busquen material informàtic, han dit les mateixes fonts.

FER UN COMENTARI