Suspenen el judici al vilanoví JosAnt per tercera vegada

0
1507
JOSANT VALVERDE RAMIREZ

Aquest dijous estava programat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona el judici al vilanoví JosAnt Valverde Ramirez. A l’acusat, pare de família i implicat en el teixit associatiu i sociocultural de Vilanova, li demanen tres anys de presó per atemptat a l’autoritat i un any per desordres públics a les mobilitzacions del 21 de desembre de 2018, moment en què se celebrava un Consell de Ministres a Barcelona. Tot i així, el judici ha estat suspès a última hora perquè els Mossos no volien declarar presencialment.

Els fets

Segons l’acusació, que prové de la fiscalia i la Generalitat i deriva de les declaracions d’agents dels Mossos d’Esquadra, l’acusat va participar al tall de la Ronda Litoral i allà hauria agredit dos agents de la Brigada Mòbil (BRIMO). Malgrat això, no s’han presentat proves per part dels Mossos més enllà d’un informe mèdic on constaven “contusions” al genoll d’un agent. A més, el dia dels fets només es va identificar l’acusat i se li va permetre tornar a la mobilització. La seva detenció es va produir dos dies després de les detencions del 23 de setembre.

Per la seva banda, la defensa argumenta que manifestants i policies havien acordat obrir un carril cada deu minuts i que en algun moment hi va haver tensió i els agents van carregar, però que les acusacions d’agressió són falses. Tant l’acusat com el grup de suport consideren que el govern de la Generalitat “no té escrúpols a l’hora de destrossar vides, reprimir el dret a protesta i donar impunitat a la policia per elaborar atestats falsos”.

La detenció va provocar que l’acusat patís un trastorn d’estrès posttraumàtic i es quedés sense feina. A més, el judici s’ha ajornat en tres ocasions durant aquest 2020. De moment, els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, el Vendrell, Cunit i Cubelles han aprovat una moció per demanar l’absolució de JosAnt, i des de la plataforma de suport JosAnt Absolució continuen insistint a la Generalitat perquè retiri l’acusació particular mitjançant publicacions a les xarxes amb el hashtag #JosAntAbsolució.

Finalment, el grup de suport també disposa d’un número de compte per mirar de fer front a les despeses econòmiques que està suposant tot aquest procés en aquests dos anys: ES53 2100 0335 1202 0015 8178.

El judici està fixat, aquesta vegada, pel proper 9 de març del 2021.

FER UN COMENTARI