El vilanoví Marc Soler es queda a un segon de fer podi al Tour de Romandia

0
609
Foto d'arxiu: PHOTO GOMEZ SPORT - LA VUELTA 2020

El ciclista vilanoví Marc Soler (Movistar Team) es va quedar a tan sols un segon de pujar al podi de la 74a edició del Tour de Romandia (Suïssa), una de les curses ciclistes clàssiques del calendari europeu. Hi va fer una gran volta, es va arribar a situar líder, va guanyar una etapa, però tot i la seva gran actuació, finalment va acabar la ronda quart. Amb tot, quan encara no ha començat el calendari 2021 de les grans curses, la seva “pretemporada” transmet bones sensacions.

Soler va esclatar a l’equador de la carrera, en la tercera cursa, de 168,7 quilòmetres en un circuit amb inici i meta a Estavayer, en què va protagonitzar una escapada en solitari a deu quilòmetres de la meta, en ple ascens a un coll de tercera categoria, curt però dur. Va sortir com una fletxa i va mantenir distàncies durant el descens, aprofitant la seva condició de bon rodador, i jugant-se el tipus en un dia molt plujós i de terra mullat i relliscós. Al final guanyaria l’etapa amb 22 segons de diferència en relació als seus perseguidors i se situaria líder, 14 segons per davant de segon, tercer i quart.

Dissabte, a l’etapa reina del Tour romandès, Soler va aguantar el tipus i va entrar novè, cedint tan sols 53 segons al vencedor, però queia a una quarta posició de la general que, al final de la cinquena etapa, seria definitiva. Fins i tot, en aquesta quarta etapa, va fer un breu intent d’escapada en solitari, que no va quallar, durant l’ascens al darrer port de muntanya, de 21 quilòmetre i rampes força empinades.

A la contrarellotge de la 5a etapa contrarrellotge va ser vuitè, a 34’’ del primer, en un molt bon resultat tenint en compte que la va fer després d’haver plogut, cosa que el va impedir competir amb igualtat de condicions amb els primers que van fer la contra, que van fer en sec. Aquesta circumstància el va deixar fora del podi final del Tour.