El Vinesum vol fer un fons per documentar el pas de la covid-19 pel país

0
229

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, Vinseum, proposa una campanya de recollida de documents i objectes materials que testimoniïn el pas de la COVID 19 pel nostre país.

Aquest fons material pot ser molt divers: EPI (guants, màscares, bates i altre material sanitari…), cartells de tancat per COVID19, dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva per fer front a la pandèmia, objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social; nous productes creats per empreses i indústria; obres d’art a l’espai públic; i ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries. En el pla documental els suports poden ser: fotografies, vídeos, missatges de veu, etc.

El material donat esdevindrà el patrimoni cultural que les properes generacions podran vincular amb aquesta crisi que primer és sanitària, però també social, econòmica i cultural.

Aquesta és una campanya que es realitza de forma coordinada amb diferents museus de les Xarxes de Museus d’Història i Monuments i de Museus d’Etnologia de Catalunya i per donar material cal omplir aquest formulari. D’aquesta manera, quan el museu pugui tornar a obrir portes i atendre la recollida presencialment contactarà amb tothom que l’hagi omplert per avaluar la donació i activar els mecanismes necessaris per fer-la efectiva.

FER UN COMENTARI