Aquest cap de setmana el Vinseum se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus (DIM), i ho fa programant nou activitats que s’allargaran fins al dissabte 26. Les jornades de portes obertes seran de divendres a diumenge i el dissabte s’allargaran fins a la mitjanit amb la celebració de la Nit Blanca. A més de l’entrada gratuïta, tots els visitants seran obsequiats també amb una copa de vi o most.

“El Dia Internacional dels Museus té per objectiu captar nous públics, per això hem programat activitats molt diverses que puguin atreure gent que habitualment no ens visita” explica Xavier Fornos, director del Vinseum. Divendres al vespre la Capella del Vinseum acollirà un concert gratuït a càrrec dels professors de flauta travessera i guitarra de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet i els seus alumnes, dissabte es programaran fins a cinc visites guiades gratuïtes a l’exposició permanent conduïdes per diferents membres de l’equip del museu i diumenge hi haurà una visita a les reserves del Vinseum a Cal Berger i al Cendre de Documentació (imprescindible inscripció prèvia) i a la tarda l’activitat familiar “Tafanegem el vi: olors, colors, textures…” adreçada a infants de 6 a 12 anys i per la qual també cal inscripció prèvia. Dimecres a la tarda, i per a un públic amb un perfil més tècnic, l’auditori del Vinseum acollirà la projecció del documental “Sixena, art de frontera” i posteriorment hi haurà un col·loqui amb Mireia Mestre, cap de l’Àrea de Restauració del MNAC i responsable d’elaborar l’informe tècnic que va servir per defensar a judici la postura de no desmuntar ni traslladar els murals de Sixena. El punt final als actes programats en el marc del DIM el posarà, dissabte 26, una nova sessió del cicle Convidades a mirar, en la qual les artistes Montse Bolet, Camil·la Pérez Salvà i Laia Sadurní aportaran la seva mirada a l’exposició permanent.

L’any passat unes 1.000 persones van participar en les activitats del Dia internacional dels Museus al Vinseum i enguany els responsables d’aquest equipament esperen poder assolir o fins i tot superar aquesta xifra. “Serà de les últimes ocasions que es tindran per veure la proposta museística actual, ja que comencen les reformes” ha manifestat el director del Vinseum.

El Dia Internacional dels Museus és la gran festa d’aquests equipaments i l’organitza des de l’any 1977 el Comitè Internacional dels Museus amb l’objectiu de conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. Enguany l’esdeveniment gira al voltant del “Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics”, un lema que, segons Xavier Fornos, s’escau molt al Vinseum “, ja que permanentment mirem de tenir la capacitat d’interpretar les cultures del vi des de diferents àmbits”.

 

FER UN COMENTARI