El Vinseum passarà de 500 a 3.000 m2 d’exposició permanent en poc més d’un any

0
294

La segona i definitiva fase d’ampliació del Vinseum avança ara a tot drap i, si les previsions es compleixen, a l’estiu s’haurien d’acabar les obres de l’edifici nou que s’està construint entre el Palau Reial i la Capella de Sant Pelegrí, l’estructura del qual ja està aixecada. A partir d’aquí, vindrà tot un any d’impàs abans de tenir ja el nou Vinseum 100% acabat. La previsió més optimista, i feta amb totes les reserves del món, és que pugui reobrir durant la tardor de 2022.

El director del museu, Xavier Fornos, no amaga que el procés serà costós. Caldrà transformar els actuals 500 m2 d’exposició permanent als 3.000 que tindrà. Per fer-ho possible, caldrà tornar a tancar l’espai d’exposició del Palau Reial, ja que es concebrà l’exposició en els dos edificis annexes amb un únic recorregut. Serà, doncs, un any de tornar a potenciar les activitats culturals.

Segons Fornos, dimarts es va fer una visita a les obres amb representants de l’Ajuntament, que n’hauran d’assumir una part important de l’elevat cost que tindrà, i l’alcalde Pere Regull va dir que “vol que s’hi faci tot el que està programat, que no ens precipitem i que si fos necessari, endarrerim terminis”. I és que el “farciment” de l’edifici serà de magnitud elevada. Només quedaria pendent de fer la quarta planta, on hi haurà en un futur més llunyà espais polivalents per a actes, exposicions, etc.

En qualsevol cas, el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Ricard Rafecas, ha dit que quan reobri ampliat, serà “un punt d’inflexió important” per al Vinseum.

FER UN COMENTARI