El vot popular escollirà entre 19 projectes a Sant Sadurní

0
1336

Els més de 8.000 sadurninencs empadronats al municipi i majors de 16 anys podran votar entre el 20 de juny i l’11 de juliol entre els 19 projectes que han passat la criba del pressupost participatiu de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’enguany. Cada persona podrà votar fins a un màxim de tres projectes, que puntuarà de l’u al tres, i les propostes que rebin més vots seran les que el Consistori durà a terme enguany mateix, abans no acabi l’any. Aquest és el compromís que ha manifestat l’alcalde Josep M. Ribas i que creu que és essencial per tal que la ciutadania agafi confiança i afavoreixi que en els anys successius torni a participar. El batlle ha dit que “amb el 8-10% de participació ja estaríem satisfets”, per bé que no s’hi capficarà si no s’hi arriba ja que és un primer any “de prova”. De cara a l’any que ve, s’ha compromès a incrementar la partida del pressupost participatiu, que enguany és de 90.000 euros, i a no limitar-lo només a inversions; amb el temps ho concretarà.

Val a dir que inicialment la ciutadania havia presentat fins a 49 propostes d’inversió, trenta de les quals es van descartar per motius diversos, com haver-se presentat fora de termini, superar el màxim de pressupost previst per projecte (60.000 euros) o no ser de competència municipal, entre altres.

Per afavorir la participació, la votació es podrà fer on-line (a través de la pàgina web de l’Ajuntament) o bé presencialment i amb suport personal a l’OAC, al casal municipal de gent gran o al centre cívic Vilarnau. En els propers dies cada llar de Sant Sadurní rebrà un prospecte informatiu amb totes les propostes que se sotmetran a votació.

FER UN COMENTARI