(foto: Mario Valverde. Periodismo Digno)

Vuit veïns i veïnes de la comarca van ser citats entre dimarts i dijous a declarar a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca per un presumpte delicte de desordres, danys públics  i contra la seguretat del trànsit en relació amb el tall de l’AP7 a La Junquera el passat 11 i 12 de novembre, en el marc de les protestes convocades per Tsunami Democràtic en contra de la sentència als líders independentistes. Entre les set persones citades hi ha dos regidors de la CUP, una de Mediona i un de Sant Pere de Riudebitlles que se sumen al de l’Arboç (CUP) i Sant Jaume dels Domenys (ERC) que ja van ser citats anteriorment pel mateix motiu. La resta són de Sant Sadurní d’Anoia (2), Gelida (2) i Vilafranca.

Foto: Mario Valverde. Periodismo Digno

Tots els investigats van personar-se aquesta setmana a les dependències policials de Sant Andreu de la Barca acompanyades de les advocades d’Alerta Solidària i es van acollir al dret a no declarar. Allà han estat informats que independentment de la causa oberta per la via pensal, que es pot allargar fins a dos anys, se’ls ha obert un expedient disciplinari per via administrativa.

Les persones que han anat a declarar han estat acompanyades d’una cinquantena de persones. Entre ells hi havia representants de Xunts per Catalunya, ERC i la CUP, així com membres de l’ANC de les diferents localitats i l’alcalde de Mediona, company de govern d’una de les regidores de la CUP que ha estat citada.

200 persones citades
Segons ha denunciat La Baula, totes aquestes denúncies van ser notificades la setmana passada i formen part d’una segona onada de citacions que s’afegeixen a les 10 persones del Baix Penedès que ja van haver de personar-se davant de la Guàrdia Civil de Tarragona els passats dies 4 i 5 de febrer pels mateixos fets. Alerta Solidària calcula que són prop de 200 les persones d’arreu del país que han estat citades pels mateixos fets i no descarten que se n’hi afegeixin més.

FER UN COMENTARI