Els administradors tornen a triar la Jove de Tarragona, en detriment dels Minyons

0
906
Pilar de 8 descarregat per la Jove tarragonina per Sant Fèlix de l’any passat. Foto: Maria Rosa Ferré.

Per segon any consecutiu, la Jove de Tarragona és la quarta colla convidada a la diada castellera de Sant Fèlix de 2020, en detriment dels Minyons de Terrassa. Així ho va avançar divendres el digital Revista Castells, i el quintet administrador de la festa major de Vilafranca convocava el mateix divendres un acte de presentació del cartell de colles convidades. L’acte serà dilluns de la setmana que ve, a les 7 de la tarda, al Consell Regulador del Cava.

Si no hi ha cap canvi, doncs, les quatre colles que el proper 30 d’agost actuaran a la plaça de la Vila de Vilafranca seran els Castellers de Vilafranca, la Vella de Valls, la Joves de Valls i la Jove de Tarragona.

Liles versus malves

L’any passat els tarragonins van tornar a Vilafranca amb un programa ambiciós que no van assolir: van intentar el 4 de 9 amb agulla, van desmuntar un intent de 3 de 10, van descarregar el pilar de 8, el 9 de 8, el 3 de 9 i el 4 de 9 folrats. Els de lila van acabar la temporada 2019 amb un bagatge de dos pilars de 8 descarregats, un 5 de 9 amb folre descarregat i dos de carregats, un 4 de 9 amb folre i agulla carregat i sis 9 de 8 descarregats, mentre que els malves de Terrassa es van anotar un 3 de 10 amb folre i manilles carregat, sis pilars de 8 amb folre i manilles descarregats, vuit torres de 9 amb folre i manilles descarregades i tres 9 de 8 completats.

Verds, Vella, Joves

Quant a les altres tres colles, el seu balanç de 2019 de deixa dubtes que es troben per davant de la resta del món casteller: els Castellers de Vilafranca són els únics que van descarregar un castell de deu, el 3 de 10 amb folre i manilles, i també van assolir el 4 de 9 descarregat, com a millors castells; la Vella de Valls va descarregar la torre de 8 sis vegades, el 4 de 9 dues vegades més una de carregada i també va carregar l’inèdit 3 de 9 sense folre; i la Joves de Valls va completar tres torres de 8 sense folre i va carregar també el 3 de 9 sense folre, entre altres construccions.

FER UN COMENTARI