Les regidories de Turisme de Calafell, Cunit, Cubelles i El Vendrell han presentat el programa de Carnaval que, per primera vegada, han elaborat conjuntament amb l’objectiu d’elaborar un producte turístic en l’àmbit comarcal i, a la vegada, coordinar les respectives festes.

L’any passat, la proximitat horària entre la Rua del Vendrell i la de Segur de Calafell va generar algunes dificultats a carrossaires i comparsistes per participar en les dues festes. Davant d’això, des dels quatre ajuntaments es va decidir treballar conjuntament per evitar encavalcaments. Enguany, s’ha decidit avançar mitja hora la Rua del Vendrell, que començarà a les set de la tarda, i endarrerir mitja hora la de Segur de Calafell.

Les rues de Carnaval d’aquests quatre municipis del Penedès Marítim començaran el divendres 1 de març amb El Vendrell i Segur de Calafell, continuaran dissabte amb la de Cunit (18.30 h), la platja de Calafell (22 h) i Cubelles (19 h) i acabaran diumenge a la tarda amb la Rua de Calafell poble. A més de les rues, el programa conjunt inclou els actes relacionats amb els carnavals infantils.

Segons ha explicat la regidora de Turisme i Festes del Vendrell, Eva M. Serramià. “la voluntat és que aquest nou programa conjunt es presenti també a la propera fira de turisme FITUR, a Madrid, i que serveixi de reclam per a possibles visitants als quatre municipis del Penedès marítim”. També en aquesta línia, el regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas, ha avançat que s’estan mantenint contactes amb el Gremi d’Hostaleria de la comarca perquè aquest pugui oferir uns paquets d’allotjament i de restauració durant el cap de setmana del Carnaval. Casañas també ha afegit que de cara a l’any vinent es vol parlar amb l’Ajuntament de l’Arboç per si es vol incloure al programa conjunt.

Per la seva banda, la regidora de Turisme de Calafell, Maite González, ha explicat que un dels objectius futur és “anar unificant al màxim les bases de participació en els Carnavals, que tot i ser similars, encara tenen algunes diferències. Així es facilitaria la participació dels carrossaires i comparsistes“. Finalment, el regidor de Turisme de cubelles, Raül Mudarra, ha valorat positivament el treball de coordinació dels carnavals d’aquests quatre municipis costaners i l’ha situat “com una de les accions que estem impulsant com a Penedès marítim”.

FER UN COMENTARI