L’Alt Penedès també tindrà Carnaval el pròxim mes de febrer. Així ho han decidit els diferents ajuntaments de la comarca després de diverses reunions entre representants tècnics, polítics i els principals grups de la festa.

Segons han explicat a través d’un comunicat conjunt, el retorn de carrosses i disfresses al carrer té molt a veure amb la situació actual de la Covid-19. La flexibilització de les mesures ha motivat que totes les parts implicades es comencin a coordinar per organitzar de forma homogènia el Carnaval.

Per tant, l’objectiu és que la festa torni en el seu format tradicional, tot i que s’estan acabant d’estudiar diversos aspectes que podrien canviar segons la normativa vigent. Encara no s’ha decidit, per exemple, si els participants de les rues hauran de dur o no mascareta i els ajuntaments han comunicat que “s’estan cercant propostes que s’adaptin a totes les parts”.

Aques acord, però, fa possible que els grups de Carnaval puguin començar des d’ara a treballar en les seves creacions, carrosses i coreografies, per tenir-les a punt de cara al mes de febrer. En aquest comunicat també s’avança que, en el cas que les mesures sanitàries no permetin la celebració de la festa en les seves dates habituals, els ajuntaments es comprometen a moure la data i celebrar el Carnaval dins de l’any 2022.

FER UN COMENTARI