Els ajuntaments del Baix Penedès escolliran el model de recollida de residus que volen

0
348

El Consell Comarcal del Baix Penedès està dissenyant com serà el nou sistema de recollida de residus mancomunat després de la dissolució de l’empresa publicoprivada que oferia el servei fins ara, EcoBP. Aquesta empresa ja no pot seguir oferint el servei perquè la normativa actual no permet tenir models mixtos entre l’administració pública i el sector privat.

La idea del Consell Comarcal és plantejar diferents sistemes de recollida perquè els ajuntaments locals puguin decidir quin és el model que més s’adequa a les seves necessitats, tenint en compte la seva tipologia urbana. Els models podran ser de recollida porta a porta, amb illes de contenidors intel·ligents, amb contenidors tradicionals o una combinació d’aquests sistemes.

El conseller comarcal Miguel Ángel Perín ha explicat que el nou model comarcal que s’està elaborant “és complex” perquè el Baix Penedès és un territori “amb diferents tipologies i models convivencials, amb pobles, urbanitzacions i ciutats, però també masies i barriades”.

Per dissenyar el nou model s’està agafant com a referència el sistema de recollida que actualment té Bellvei. Aquest municipi, amb la implementació del contenidor intel·ligent ha passat del 25% al 72% de recollida de fraccions de residus urbans.

Miguel Ángel Perín també ha detallat que mentre duri la confecció del nou model, el servei actual seguirà oferint-se després d’haver signat una pròrroga.

Paral·lelament a la posada en marxa del nou servei, el Consell Comarcal potenciarà l’educació i la sensibilització perquè la ciutadania entengui la necessitat de reciclar els residus.

FER UN COMENTARI