Els alcaldes de la Bisbal, Llorenç, Vilafranca i Igualada seran candidats del PDeCAT a les eleccions

0
840
Agnès Ferré, Marc Castells, Pere Regull i Jordi Marlès. // LA FURA

Aquest dimecres el Partit Demòcrata de Catalunya (PDeCAT) ha presentat els seus candidats penedesencs a les llistes de les properes eleccions, fixades de moment per al 14 de febrer. Marc Castells, alcalde d’Igualada (número 3 a les llistes per Barcelona); Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal (número 10 a les llistes per Tarragona), Pere Regull, alcalde de Vilafranca i delegat territorial de la vegueria (número 6 a les llistes per Barcelona), i Jordi Marlès, alcalde de Llorenç (número 6 a les llistes per Tarragona), seran els candidats del territori que se sumaran a la cap de llista, la igualadina Àngels Chacón.

Castells assegurava que el PDeCAT és “l’únic partit que toca de peus a terra, que resol els problemes reals de la gent i que suposarà la garantia inequívoca del desplegament de la vegueria Penedès”. L’alcalde d’Igualada apuntava que la cap de llista a les properes eleccions, Àngels Chacón, “és la imatge de qui volem que governi el nostre país: una dona provinent del sector privat, que ha obert mercats a diferents països, exconsellera d’Empresa i Coneixement i que ha estat set anys tinent d’alcalde a Igualada, de manera que coneix les necessitats locals”.

Paisatge, ocupació i proximitat

Castells s’ha presentat a si mateix i als altres tres candidats penedesencs que l’acompanyaven com a “possibles futurs diputats de quilòmetre zero”. Per la seva banda, i en referència als 35 alcaldes actuals del PDeCAT al territori, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull apuntava: “aquesta xifra és una barbaritat i evidencia que es tracta d’un partit de teritori, de base, coherent i realista” i declarava que “el país no es pot deixar en mans d’eixelebrats o radicals ni tampoc en els que tenen aspiracions d’àrea metropolitana”. Per Regull, el PDeCAT “compagina la preservació del paisatge amb la creació de llocs de treball, i és el partit que defensa la classe mitja que se sent desprotegida”.

Marc Castells, alcalde d’Igualada, és el número 3 a les llistes del PDeCAT. // LA FURA

Els candidats del partit del Baix Penedès, Jordi Marlès i Agnès Ferré, recordaven que la seva comarca és la que té més atur de Catalunya i pateix “moltes mancances d’infraestructures com un hospital o capacitat per donar resposta a tothom qui està sense feina”. En aquesta línia, Marlès considera la candidatura de Chacón com una “oportunitat per tenir veu i dir les coses clares”, i Agnès Ferré afegia que la presència d’aquests alcaldes a les llistes “demostra una manera de fer política de proximitat i no des de les xarxes socials, perquè nosaltres creiem que quan ets servidor públic has de treballar 24 hores cada dia de l’any”.

Junts i separats

En referència a l’escissió dels diversos grups polítics convergents, i ja que per primera vegada el PDeCAT es presenta a les eleccions al Parlament sota aquestes sigles, Castells comentava que la separació de l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya ha impulsat “el partit de Junts per Catalunya cap a l’esquerra, el Partit Nacionalista Català cap a la dreta i nosaltres, que defensem postures de centralitat, som inequívocament independentistes però sense comprometre les institucions i ens enfoquem a resoldre els problemes perquè ve una crisi sense precedents”.

Castells ha citat Enric Prat de la Riba, a qui ha qualificat “d’heroi”, recordant una de les seves frases cèlebres: “Riba deia que algunes persones són pluja perquè enriqueixen conreus, i altres són tempesta que generen incertesa i deixen malament el camp. Nosaltres som la pluja i hem vingut a construir i a créixer, i altres partits són la tempesta”. També ha citat Jordi Pujol, apuntant que “com deia el president Pujol, si volem treure la pols del camí som els qui sabem on toca ser més incisius”.

FER UN COMENTARI