Els vint-i-set alcaldes i alcaldesses de la comarca han dit prou davant la problemàtica de les ocupacions irregulars d’habitatges i han elaborat i signat una carta adreçada al conseller d’Interior i al vicepresident de la Generalitat en la qual denuncien que els municipis i, en conseqüència els Ajuntaments, estan desemparats davant un fenomen a l’alça com és l’ocupació irregular, la qual sovint desemboca en problemes de delinqüència associada.

Els i les edils de l’Alt Penedès presenten al govern català cinc propostes per afrontar aquest fenomen i demanen que els grans tenidors es facin responsables dels habitatges buits: “és intolerable l’actuació de les entitats financeres propietàries dels habitatges ocupats, que han abandonat la seva responsabilitat sobre aquests i estan contribuint a generar situacions insostenibles en l’àmbit de la convivència i la pau social als municipis afectats”, denuncien. Els batlles i batlesses reclamen que s’obligui a les entitats financeres propietàries dels habitatges ocupats a donar sortida i solució a aquests habitatges de comú acord amb els ajuntaments i que aquestes entitats designin una persona encarregada de respondre a les peticions dels ajuntaments: “els alcaldes volem una línia directa amb les entitats financeres propietàries dels immobles”. A més, sol·liciten a la Generalitat que s’augmenti la plantilla de Mossos d’Esquadra a la comarca per ajudar a evitar ocupacions delinqüencials. Finalment, proposen elaborar un cens comarcal d’habitatges de propietat d’entitats financeres desglossat per municipis.

A banda de fer arribar la seva queixa i demandes per carta, els alcaldes i alcaldesses tenen previst reunir-se telemàticament amb el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, la setmana vinent.

Un problema a l’alça

Els 27 màxims representants municipals insisteixen que el problema rau en l’ocupació delinqüencial, dutes a terme per persones o col·lectius que no ocupen per necessitat: “Estem parlant de persones que han fet de l’ocupació una forma de vida, que no treballen ni accepten propostes de feina, que sovint es relacionen amb la producció i venda de drogues, que no permeten l’accés als habitatges ocupats, que amenacen veïns i membres de la brigada, que deixen escombraries al carrer, que tenen gossos perillosos solts i que fins i tot amenacen i agredeixen els veïns i responsables polítics municipals”.

Tot i ser conscients que la solució a l’ocupació implica un canvi de la llei i això és competència de l’estat espanyol, amb aquesta acció els batlles i batllesses penedesencs volen fer sentir la seva veu i pressionar els diferents partits als quals representen perquè elevin les seves demandes al Congrés de diputats.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI