Els ateneus cooperatius de la vegueria s’uneixen sota la campanya #PenedèsCoopera

0
829

Els dos ateneus cooperatius del territori de la vegueria Penedès, Coopsetània (Alt Penedès i Garraf) i CoopCamp (Baix Penedès), han decidit intercooperar i unificar-se sota la campanya #PenedèsCoopera per donar a conèixer les organitzacions del territori que treballen des de l’economia social, una alternativa econòmica que aquests darrers mesos ha guanyat valor com una possible sortida a la crisi que ha derivat de la situació d’emergència causada pel coronavirus.

Així, els dos ateneus desenvoluparan diverses accions a través de les xarxes socials dels mateixos ateneus i de diferents entitats i cooperatives que han rebut l’acompanyament d’aquests per reivindicar els valors de l’economia social i solidària, com serien la transparència, el respecte al medi ambient, la intercooperació, un foment del treball digne i de qualitat, la gestió democràtica, i la importància de posar les persones al centre.

La campanya #PenedèsCoopera es llança en aquest context de crisi que, segons opinen des dels ateneus, “ha posat de manifest les desigualtats socials i econòmiques i la insostenibilitat amb el medi ambient que genera el capitalisme”. En aquesta línia, els ateneus CoopCamp i Coopsetània pretenen oferir acompanyament per ajudar a la consolidació de noves cooperatives i projectes d’economia social que se sumin a les 73 cooperatives que ja hi ha al territori i a les més de 90 iniciatives d’economia social i solidària del Penedès-Garraf. En els darrers tres anys, de fet, els dos ateneus han acompanyat prop de 250 projectes al territori, han ajudat a crear 12 cooperatives i han generat 106 nous llocs de treball.

La campanya es difondrà en forma d’imatges gràfiques explicatives amb els colors dels dos ateneus, taronja per CoopCamp i verd per Coopsetània, i també fotografies i vídeos elaborats des de les mateixes cooperatives del territori, on explicaran la seva experiència dins l’economia social.

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya són espais de trobada i serveis de referència al territori per fomentar l’economia social, solidària i cooperativa, en el marc del Programa d’Economia Social promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

FER UN COMENTARI