L’Ajuntament de Vilafranca ha donat llum verda a la demanda feta des del sector de la restauració autoritzant bars i restaurants a ocupar més superfície per a les terrasses a la via pública. El consistori donarà llibertat de metres d’ocupació a les terrasses als establiments que ja disposin de llicència, mentre que es compromet a estudiar les sol·licituds dels establimetns que no la tinguin i la demanin. La limitació de metres dependrà de la ubicació concreta de cada establimen i que es pugui garantir el pas de persones i vehicles.

Pel que fa a la taxa de les terrasses, l’Ajuntament no girarà cap rebut de l’ocupació realitzada durant el 2020 fins a l’inici de l’estat d’alarma i tampoc cobrarà cap taxa durant el període en què l’establiment està tancat. Així mateix, l’equip de govern ha anunciat que portarà al ple municipal tan aviat com sigui possible una modificació de la taxa, de manera que sigui gratuïta l’ocupació fins a finals del 2020.

L’Ajuntament també ha anunciat que impulsarà campanyes de promoció del comerç local i que en la mesura que la normativa de seguretat sanitària ho permeti, reprogramarà tots els esdeveniments que no s’han pogut fer durant la crisi de la covid-19 per tal d’afavorir el comerç i la restauració.

Aquestes mesures anunciades responen a les demandes sorgides de la taula local de treball que debat les mesures que es poden impulsar des dels diferents sectors i de les diferents administracions per reactivar l’economia del territori.

FER UN COMENTARI