Els Bordegassos de Vilanova rebran la Creu Sant Jordi de la Generalitat

0
192

El Govern de la Generalitat ha acordat en la reunió d’aquest dimarts atorgar una de les Creus Sant Jordi de la Generalitat 2022 als Bordegassos de Vilanova, amb motiu del seu 50è aniversari.

La colla ha reaccionat amb un comunicat en què afirma que “estem molt orgullosos i orgulloses de ser mereixedors de la màxima distinció que atorga el govern de Catalunya a persones o entitats que, pel seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en l’àmbit cívic i cultural”. La colla castellera de la Vilanova vol fer extensible el reconeixement a totes les persones que, d’una manera o altra, l’han fet possible des que es va fundar l’any 1972, però també als qui van plantar castells a la ciutat molt abans de la creació dels Bordegassos. Recorden, per exemple, que “els Xiquets de Valls no podien faltar per Festa Major i l’any 1852 ja hi van fer el tercer castell de nou de la història”. També fan esment a l’efímera colla dels Xiquets de Vilanova (1919-1920), que demostra l’interès per mantenir els castells a principis de segle. I sense oblidar els qui van aguantar la colla al llarg de la dècada dels vuitanta del segle XX, quan les construccions castelleres anaven decaient després de l’exitós 1979 (amb la torre de 7 i el primer 4 de 8 carregat).

Val a dir que el ple de l’Ajuntament de Vilanova havia aprovat per unanimitat donar suport a la colla i iniciar els tràmits per a la concessió del preuat guardó, que ha comptat amb recolzament  d’un centenar de persones i institucions, entre artistes, escriptors, periodistes icolles castelleres.

FER UN COMENTARI