Els Bordegassos estrenen el 3 de 8 i els verds el 4 de 8 amb agulla

0
702
Primer 3 de 8 de l'any dels de Vilanova (foto: MariaRosa Ferré).

Diada castellera de doble estrena i d’assajos importants, la de dissabte a la tarda al carrer General Prim, de Vilafranca, davant de Cal Figarot. Per una banda, la colla amfitriona revalidava doblet de nou i estrenava el 4 de 8 amb agulla, mentre que els de Vilanova bastien el primer castell de vuit de la temporada, a una setmana de la diada de les Neus.

Efectivament, no podia arribar en millor ocasió per als Bordegassos de Vilanova el primer castell de vuit de 2019, a vuit dies de la seva festa major. Amb la torre de 7 més que consolidada, ja que la planten a cada actuació i cada setmana la fan sencera a assaig dues vegades, calia fer un pas endavant i fer-lo abans de les Neus, per no deixar massa feina nova per un sol dia. Després d’obrir plaça amb la torre de 7, els de groc terrós anaven pel 3 de 8, però en la primera temptativa el van haver de desmuntar. Lluny d’espantar-se, estaven confiats i van tornar-hi en tercera ronda, aquesta vegada completant-lo amb força seguretat, amb confiança, amb bona mida i amb bon ritme. Va demostrar tenir molt ben assajat un castell en què hi debutaven una quint, una dos i l’enxaneta. Van acabar amb el 7 de 7 i dos pilars de 5. I en acabar, encara van fer un assaig de 4 de 8 que van fer pujar fins quasi col·locar-se dosos.

4 de 8 amb agulla dels verds (foto: Castellers).

Els Castellers de Vilafranca es van sobreposar a la llenya del 4 de 9 amb folre de Mataró de feia una setmana amb un altre doblet de castells de nou bàsics i l’estrena del 4 de 8 amb agulla, que no bastien des de juny de fa dos anys, a Sant Quintí. I de fet, a Cal Figarot van fer la mateixa actuació de Sant Quintí de fa més de dos anys: 3 i 4 de 9 amb folre, castell amb agulla al mig i pilar de 7 final. Això sí, en el 4 de 9 amb folre no acaben de fer net del tot, ja que un cop més el van assolir a la segona, després d’un intent desmuntat. Van obrir plaça amb el 4 amb l’agulla que s’estrenava en aquesta construcció. Tot seguit van voler firar-se amb el 4 de 9, però no el van assolir fins a la quarta ronda, després de posar-hi el 3 de 9 amb folre al mig, i van acabar amb el pilar de 7, que ja és fix per acabar les diades dels verds. I quan ja fosquejava, van fer un 3 de 10 amb folre i manilles fins a quints, en un bon assaig de la triple base i encaix amb el tronc.

FER UN COMENTARI