Els Bordegassos intenten el 3 de 8 i els Nens completen el 4 de 8 a la Diada Salvany

0
520

La plaça de les Cols de Vilanova va viure diumenge al migdia una diada Albert Salvany accidentada. La millor notícia va ser el primer 4 de 8 descarregat pels Nens del Vendrell després de vacances (abans l’havien fet per Santa Anna i a Llorenç). En canvi, els Bordegassos de Vilanova van fer salat l’intent de 3 de 8 amb què van obrir plaça, que ni tan sols es va carregar, i ja no van tornar a intentar cap castell de vuit. I per postres, l’actuació es va acabar abans d’acabar la tercera ronda, després de la  caiguda del carro gros dels castellers lleidatans.

Intent de 3 de 8 dels Bordegassos (foto: Maite Gomà).

Per als Bordegassos, la diada Salvany (enguany, la tretzena edició) és el primer punt àlgid del segon tram de temporada, i era un bon moment per reprendre la dinàmica dels castells de vuit, després de l’estrena del 3 de 8 a la diada de Cal Figarot i el doblet de vuit de festa major. El 3 de 8 va fer llenya amb l’entrada de la cassoleta, per problemes a la part alta del tronc. La millor notícia per als vilanovins va ser el seu castell franquícia, la torre de 7 bastida com a segon castell, i que hauria de ser la base per fer un pas endavant en el que queda de temporada. El tercer castell va ser un 7 de 7 que no representa cap misteri per als de groc terrós.

La colla vendrellenca va descartar l’intent del seu castell de vuit “franquícia” d’aquest 2019, el 3 de 8, i en canvi va apostar pel 4 de 8 i la torre de 7; un doblet que els permet sortir contents de la plaça, i tot encarant la recta final de la temporada que ha de menar-los a la diada de Santa Teresa, on podrien tirar també una torre de 8 amb folre que l’any passat “només” van carregar per festa major. El 5 de 7 va ser el seu tercer castell.

FER UN COMENTARI