Els Bordegassos posen en solfa el 3 de 8

0
812

Després d’un parell de setmanes de rodatge, els Bordegassos de Vilanova van tornar diumenge al seu màxim nivell en descarregar en la diada Albert Salvany, a la plaça de les Cols, tant el 3 de 8 com la torre de 7. Eren els primers després de la parada postfestamajorenca del mes d’agost, i ja només els queda portar a plaça el 4 de 8 per recuperar sencera la clàssica de vuit. A més, els de groc terrós tenien diverses baixes que n’havien condicionat l’intent, però amb castells nous i altres que fins ara no tenien tant protagonisme, també s’han posat a to.

Van obrir plaça en la dotzena edició de la diada que ret homenatge a l’històric cap de colla dels Bordegassos amb el 3 de 8, en una mostra de confiança. Amb bona mida i bon ritme, en un tres i no res van col·locar cassoleta, però l’enxaneta no ho va veure clar i no va fer la passada. El van haver de desmuntar i tornar-hi, aquest cop amb una estructura més rebregada, però aquest cop sí se’l van creure tots. Era el segon 3 de 8 que descarregaven durant aquest 2018.

En segona ronda abordaven una torre de set amb estrenes a segons i quarts, i canvis forçats a terços i un altre quarts. Molts canvis superats amb nota, abans d’acabar la diada amb el 5 de 7 i el vano de 5.

I com a ressopó, un assaig a plaça de torre de 8 amb folre, amb l’ajut de les altres colles presents a la diada, en què els dosos van pujar fins a l’esquena dels quints. La torre folrada és el plat fort que els vilanovins preparen per al concurs.

FER UN COMENTARI