Els Bordegassos tanquen temporada amb el segon doblet de vuit de l’any

0
658

Els Bordegassos de Vilanova van tancar diumenge la temporada 2019, coincidint amb la Fira de Novembre, descarregant els dos castells bàsics de vuit. Ja els havien assolit per la diada de les Neus, a primers d’agost, però de llavors ençà no havien pogut fer l’aleta a cap construcció de vuit pisos, de manera que el Dia de la Colla era qüestió de caixa o faixa. I ho van poder celebrar com es mereixen.

Els vilanovins actuaven a la plaça de les Cols. Van obrir plaça amb el segon 4 de 8 de la temporada (després del de la festa major) i van seguir amb el tercer 3 de 8 del curs (l’havien fet a la diada de Cal Figarot i per les Neus), tots dos amb molt bones mides. Van acabar l’actuació amb el castell més participatiu de tots, el 7 de 7, per donar pas al vano de 5, pilars de 4 i la tradicional celebració de castellers amb la canalla asseguda a espatlles i fent voltejar el mocador casteller a l’aire, al so de la gralla.

3 de 7 dels Minyons (foto: Yoko).

Per als Minyons de l’Arboç el Dia de la Colla dels vilanovins és una diada talismà, ja que enguany hi han tornat a fer la seva millor actuació de l’any: torre de 6, 3 de 7, 5 de 6 i dos pilars de 4. Els arbocencs tot just havien pogut bastir un únic castell de set per la seva festa major, amb un intent desmuntat previ a Banyeres. Quant al 5 de 6, és el tercer (el primer fora de l’Arboç) i la torre de 6 és la sisena.

FER UN COMENTARI