Els Camils inaugura l’aparell de ressonància magnètica més modern

0
2729

L’hospital Sant Camil, de Sant Pere de Ribes, disposa des de principis de mes d’un aparell de ressonància magnètica nuclear d’última generació, que dona servei a tots els ciutadans que ho necessitin del Garraf i de l’Alt Penedès i que és, segons comentava entre bambalines el personal mèdic de l’hospital, millor que qualsevol dels aparells de ressonància que hi hagi actualment a cap hospital de Barcelona. Es calcula que pot arribar a fer fins a 9.000 ressonàncies a l’any, al ritme d’una cada mitja hora i fent-ne fins i tot en dissabte i diumenge.

La presidenta del Consorci Sanitari del Garraf, l’alcaldessa de Vilanova Neus Lloveras, i tot el personal directiu mèdic dels Camils, encapçalada pel director mèdic del Consorci, Jaume Prat, en van fer la inauguració simbòlica dijous a la tarda. L’aparell ha arribat quatre anys després que als Camils s’hagués canviat la màquina de fer TAC.

Un 600 per un Ferrari
Jaume Prat feia aquesta comparació: “abans teníem un 600 i ara tenim un Ferrari”. Perquè l’aparell de què disposava, amb deu anys d’antiguitat, havia quedat obsolet, i el nou, que ha costat d’arribar, ha hagut de passar per un concurs públic, va ser objecte d’una impugnació, etc.

Ara, finalment, l’aparell de ressonància de què disposa Sant Camil “elabora una imatge més ràpida, que té més qualitat, permet fer ressonàncies específiques… i té unes característiques tècniques molt millors i a més dona una sensació de confort que evita la claustrofòbia, que és la gran enemiga de les ressonàncies magnètiques”, ha dit Prat.

Lloveras, per la seva part, ha destacat que l’aparell “augmenta la cartera de serveis” que es donen des del Garraf, ja que permet fer diagnòstics que fins ara calia fer a Barcelona. També ha aprofitat per dir que la fusió dels consorcis sanitaris del Garraf i de l’Alt Penedès és precisament aquest, “sumar més massa crítica per tenir millors mitjans per millorar l’assistència sanitària sense haver-nos de desplaçar per tot a Barcelona”.

FER UN COMENTARI