Els Castellers de Mediona es converteixen en colla de set

0
779

Els Castellers de Mediona van fer dissabte a la tarda a Vilafranca un gran pas endavant en la seva progressió ja que es van convertir en colla de castells de set. La colla medionenca, amb tot just una temporada sencera de bagatge, va transformar tota la seva il·lusió per plantar castells en un castell ja de mèrit, com és el 4 de 7, i a més a principi de temporada, de manera que té per davant un 2019 esperançador.

4 de 7 i pilar de 5

Els medionencs actuaven a la diada d’inici de temporada dels Xicots de Vilafranca, a la plaça Jaume I. Hi van portar el bo i millor de la colla, que no es va conformar amb estrenar només el 4 de 7, sinó que també hi va bastir el primer pilar de 5 del seu historial (l’havien intentat sense sort per la festa major de Sant Joan de Mediona de l’any passat), el segon 5 de 6 de la seva història (el primer va ser en la diada del seu primer aniversari, al maig de 2018) i el que fins ara era el seu sostre casteller, la torre de 6. Val a dir que el 4 de 7 va arribar al segon intent, després de desmuntar-ne el primer: hi tenien confiança i la repetició va tenir premi.

5 de 7 dels Xicots.

Després dels pilars de 4 de salutació de les colles, els Xicots de Vilafranca van encetar la seva temporada de castells amb els primers castells de set de gamma alta, com són el 5 de 7 (que a l’assaig de divendres ja havien plantat quasi sencer, amb cassoletes col·locades) i el 7 de 7 més matiner de la colla; dos castells estàtics, que van acompanyar d’un 4 de 7 que vol ser una primera prova a plaça de cara al 4 de 8, que és el següent objectiu de la colla. Van acabar amb tres pilars de 4.

Els Bous de la Bisbal, tercera colla a actuar davant la basílica de Santa Maria, van fer una completa actuació de sis pisos, amb la torre de 6 com a millor construcció, el 3 de 6 amb l’agulla, el 4 de 6 i el pilar de 4.

FER UN COMENTARI