Els Castellers de Vilafranca tornen a dominar la torre de 9 amb folre i manilles, a Tarragona

0
104
Torre de 9 dels verds a la plaça de la Font de Tarragona (foto: Joan Grífols).

La diada castellera del Primer Diumenge de Festes de Santa Tecla va tornar a tenir uns Castellers de Vilafranca pletòrics. Per primer cop des de la represa castellera post covid van fer una actuació castellera amb quatre castells de màxima dificultat tots descarregats, amb dues construccions emmanillades completades i també, per primera vegada, se’ls va veure dominar la torre de 9 amb folre i manilles tal com estaven habitats a fer-ho abans de la pandèmia.

Els verds van plantejar una diada a la plaça de la Font tarragonina preparatòria pel concurs de Castells, que serà tot just d’aquí quinze dies, anant de menys a més, amb grans castells però assegurant el màxim de no caure, si és que en aquest nivell hi ha res segur. Van obrir plaça amb el 3 de 9 amb folre, preparatori del 3 de 10 amb folre i manilles que és plat segur a la taula del concurs. Amb un pis menys, el tenen 100% dominat i hi veuen possibilitat clares de descarregar el que per Sant Fèlix va quedar carregat.

En segona ronda van tirar el 4 de 9 amb folre per donar pas al primer gamma extra de la colla de la diada, la torre de 9 amb folre i manilles. Comptaven amb poques camises però van estar ben ajudats a la base principalment pels Xiquets de Tarragona i van plantar una torre de 9 d’exel·lent execució, fent fàcil el que és difícil. Era la segona que completaven enguany (també ho van fer a la Bisbal) i n’havien coronat dues (Vilanova i Sant Fèlix), però les tres anteriors van mostrar grans problemes d’encaix de treços/manilles i quarts, que en aquesta ocasió van quedar solventats. A més, era la 120a torre de 9 que descarregaven els verds en el seu historial, d’ençà aquella primera que van completar per Sant Fèlix de 1995.

I per rematar la diada, pilar 8 amb folre i manilles, el quart de l’any, 80è de la colla, carregat amb seguretat, més treballat al descens, però sempre sota control.

La diada de diumenge també va veure la torre de 8 descarregada per la Colla Vella, un intent de 4 de 9 amb folre i agulla, 3 i 4 de 9 folrats i pilar de 7 amb folre; tripleta màgica de la Jove de Tarragona (3 i 4 de 9 amb folre i 5 de 8), i els Xiquets de Tarragona van plantar els 5 de 8, 3 de 9 amb folre i torre de 8 amb folre (després d’un intent desmuntat).

FER UN COMENTARI