Els Castellers de Vilafranca volen portar el 3 de 10 a Tarragona

0
435
Ignasi Pérez (sotscap de colla) i Joan Badell (president de la colla).

Els Castellers de Vilafranca estan decidits a portar diumenge el 3 de 10 a Tarragona, on actuen en el marc de la diada prèvia a Santa Tecla, al costat de la Colla Vella de Valls, de la Jove de Tarragona i dels Xiquets de Tarragona. Hi ha, però, un condicionant: arrossegar prou camises verdes com per tenir una pinya suficient. És per això que la colla fa una crida a tots els castellers actius a acudir a l’assaig d’aquest divendres, també a l’assaig especial de demà dimecres, d’11 a 1 del migdia, i finalment diumenge a la diada de la plaça de la Font tarragonina.

“El castell està preparat, ara el casteller decidirà si diumenge fem el 3 de 10”, ha dit el president de la colla, Joan Badell. Enguany els verds han carregat tres vegades el castell de deu (totes tres, a l’agost) i no volen que per manca de pinya els torni a quedar el castell a mitges: si no hi ha garanties, no el tiraran i es conformaran amb els altres castells que porten en cartera, com són el 3 de 9 amb agulla, la torre de 9 i probablement el pilar de 8. Recordem que a la diada de Santa Tecla, al 2016 van descarregar el 3 de 10, al 2017 el van carregar i l’any passat en van descartar l’intent per manca de prou efectius. Com a novetat, l’ordre d’actuació se sortejarà a peu de plaça instants abans que comenci l’actuació.

El 4 de 9 sense folre

De cara al que resta de temporada, el sotscap de colla Ignasi Pérez “Xaio” ha dit que l’objectiu és “el que vam ensenyar per Sant Fèlix, descarregar-ho i ajuntar-ho tot per Tots Sants”. La intenció és també tirar abans de l’1 de novembre el 4 de 9 sense folre, probablement a Reus.

FER UN COMENTARI