Els Castellers homenatjaran els seus enxanetes de tots els temps

0
1779
Joan Badell (president actual) i Francesc Moreno "Melilla" (cap de colla entre 1995 i 2003)

Els Castellers de Vilafranca retran homenatge a tots els membres del pom de dalt que han passat per la colla al llarg dels seus 70 anys d’història. Els de la camisa verda s’han posat en contacte amb els prop de 140 castellers que tenen a la seva base de dades que han pujat com a enxanetes, cassoletes i/o dosos, però no descarten que també n’hi hagi que no tenen controlats, per la qual cosa demanen que si hi ha algun cas, es posi en contacte amb la colla mitjançant el correu electrònic info@castellersdevilafranca.cat. L’acte d’homenatge es farà el diumenge 28 d’octubre a 2/4 de 8 de la tarda a la nau de Cal Figarot. Serà conduït per la periodista Elisabet Carnicer, hi haurà música en directe d’Elena Gadel, i consistirà en un lliurament de records de castellers agrupats per èpoques, amb la presència de tots els caps de colla i presidents que ha tingut l’entitat, i parlaments dalt de l’escenari.

Entre altres, hi han confirmat l’assistència Marc Fernàndez, enxaneta del primer castell de deu, diversos membres de la Colla Vella de Valls que als anys 50 pujaven al pom de dalt dels verds per la festa major (els dies que no actuava la colla vallenca) i també és possible que hi assisteixi “Schuster”, l’enxaneta ros ara resident de Perpinyà, que va coronar molts castells de gamma extra.

El promotor de la trobada, l’excap de colla Francesc Moreno “Melilla”, explica que els veterans de la colla tenen “bastant controlats” dels qui van pujar de menuts dècades enrere, que vindran si el seu estat de salut ho permet. En vindran dels anys 50-51, i també del 1957 en endavant. Entremig, hi ha una llacuna.

FER UN COMENTARI