Els clubs de patinage artístic Patixou i Vilafranca es fusionen

0
259
Els responsables del nou club sorgit de la fusió del CPA Vilafranca i el CPA Patixou
Els responsables del nou club sorgit de la fusió del CPA Vilafranca i el CPA Patixou

Dos dels quatre clubs de patinatge artístic de Vilafranca, el CPA Patixou i CPA Vilafranca, han anunciat la seva fusió i han emprès, aquest mes de febrer, un nou projecte esportiu conjunt. La decisió, segons han explicat les responsables dels dos clubs, l’ha desencadenat la covid-19: “Els efectes que la pandèmia han tingut sobre els clubs esportius són importants. Les contínues aturades i represes han perjudicat els patinadors, les famílies i les entitats i això ha dut a les dues entitats a veure aquesta situació com una oportunitat per unir-nos, fer-nos més grans i sumar plegats”, explica Anna De Tena, responsable del CPA Patixou. Per la seva banda, des del CPA Vilafranca explicaven que la fusió ha estat molt ben acollida per patinadores i famílies d’ambdós clubs i destacava que aquesta nova etapa és un pas endavant: “Dues entitats emblemàtiques finalitzen el seu camí, però no és un final sinó el punt de partida per començar-ne un de nou que ens permetrà cobrir les necessitats de les persones i adaptar-nos als nostres temps”.

La gestió de qualsevol entitat esportiva sense ànim de lucre, expliquen, comporta un volum de feina molt important al darrere i en temps de pandèmia encara més. Amb la fusió aquesta tasca de gestió es simplificarà i a la vegada es podran augmentar el número de modalitats a oferir. A més, la voluntat del nou club és esdevenir referència del patinatge artístic a la comarca, promocionar Vilafranca a través de la participació en diferents competicions fora del municipi i millorar el reconeixement de la nova entitat en l’àmbit federatiu.

El nou club s’anomena Club Patinatge Art & Xou i compta amb 85 patinadores i patinadors que van des dels 4 anys fins a l’edat adulta, mentre que l’equip tècnic de les dues entitats s’ha mantingut.

Des de la nova entitat s’insisteix que les portes del club estan obertes per a noves incorporacions i fan extensiva la proposta als altres dos clubs de la vila.

 

FER UN COMENTARI