Els Diables infantils de Banyeres i els Bandolers i Trabucaires celebren deu anys per festa major

0
1230
Diables infantils de Banyeres.

La festa major de Banyeres ja és aquí, i enguany coincideix amb el desè aniversari del Ball de Diables Infantil i dels Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch, que en celebraran l’efemèride. Avui divendres mateix la festa major arrenca amb un pregó que anirà a càrrec dels Diables infantils, i després de l’actuació dels grups de folklore local, agafaran el protagonisme els Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch, que interpretaran els seus balls parlats i “Un conte bandoler”. El mateix grup organitza dissabte al matí l’esmorzar bandoler, amb jocs infan tils gratuïts i l’actuació en viu del grup musical Upuntú, a la plaça de l’Om. I diumenge organitza les matinades.

El foc, sempre present

El foc és un element intrínsec de les festes majors de la Mediterrània, i Banyeres no hi manca mai, i en abundància. Dissabte al migdia el Ball de Diables de Banyeres farà petar la tronada de festa major, i al vespre hi haurà la Nit de Foc, amb la plantada de totes les colles a la plaça de l’Ajuntament, Versots del Ball de Diables, Volada del Drac de Banyeres des del campanyar fins a la plaça de l’Ajuntament

(que és Patrimoni Local d’Interès Festiu, Local i Folklòric català); el correfoc amb els dracs de Banyeres, Vilanova, Bellvei i els balls de diables de Banyeres, Vila-seca i Sant Jaume dels Domenys; l’encesa del campanar amb acompanyament pirotècnic, a l’església de Santa Eulàlia; la carretillada i la tronada final.

Altres actes destacats de l’FM banyerenca són els castells; les cercaviles de festa major; el ball de tarda i concert de nit, diumenge, amb l’Orquestra Salvetana; i divendres a la tarda s’inaugurarà al carrer Pau Casals la reproducció de l’obra de Josep Cañas, “Nu de nen”, que és la seva cinquena escultura que s’instal·la als carrers de Banyeres, després de “Mater dolorosa” (al cementiri), “Maternitat” (plaça de l’Om), “Els cèrvols” (centre cívic Ernest Lluch) i “El pescador” (pl. Onze de Setembre).

FER UN COMENTARI