Els dilluns d’estiu per descobrir el Guimerà poeta, dramaturg i polític, al Vendrell

0
299
Presentació dels Dilluns al MÀG.

El Museu Àngel Guimerà ha presentat la seva programació d’activitats per als dilluns d’estiu, en els àmbits musical, teatral i poètic. En total són quatre espectacles, tots relacionats amb la figura de Guimerà, que permetran conèixer-lo des de perspectives diferents.

“Els Dilluns al MÀG” permetrà, per exemple, gaudir de l’etapa teatral de Guimerà  a través de dos clàssics del seu repertori, la “Visita teatralitzada de Maria Rosa”, a càrrec de la companyia Amelie Produccions (22 de juliol i 19 d’agost), amb adaptació de Pe Vinyes, i l’espectacle “Terra Baixa en essència”, de l’actor Jordi Mateu (15 de juliol i 26 d’agost), que combinarà el text dramàtic amb l’audiovisual que aprofundirà en el conflictiu triangle amorós que formen els personatges principals de l’obra de Guimerà.

La vessant més política i poètica es mostrarà amb el “Recital de poemes d’Àngel Guimerà contra la injustícia” , amb Joan Gibert, Janet Riambau i Jordi Moliné (29 de juliol i 12 d’agost). Els actors han fet una tria de poemes que mostren la visió del dramaturg sobre la Primera Guerra Mundial i posaran de relleu la seva vinculació amb el catalanisme polític i cultural.

Per últim, es descobriran les peces musicades del poeta amb la visita musical que oferirà  el divulgador musical David Puertas, que porta per títol “Una visita musical per a una vida teatral” (8 de juliol i 5 d’agost). La Santa Espina, de Guimerà, musicada per Enric Morera, és una de les moltes peces que es podran escoltar dins el recorregut.

El preu dels espectacles, al final dels quals es podrà tastar una copa de vi Penedès, serà de 5 euros, i les entrades es podran adquirir anticipadament a la Regidoria de Cultura, al telèfon 977 66 56 84 o al correu electrònic elvendrell.elsmuseus@elvendrell.net; també 30 minuts abans de l’inici de cada espectacle, al mateix museu. Les places són limitades a 30 persones.

FER UN COMENTARI