Dijous es va donar a conèixer la programació d’Escola 018, una proposta cultural impulsada per l’Ajuntament de Vilanova d’aquí al gener, amb el Teatre Principal, l’auditori Eduard Toldrà i La Sala com a espais protagonistes. Com sempre, hi ha espectacles per a tots els gustos i públics.

Una primera novetat d’aquest semestre serà que els espectacles familiars de La Xarxa passen del Círcol Catòlic, on l’espai era petit, al Teatre Principal, que té un aforament més gran.

La producció local tindrà la seva importància dins la programació. Així, el 7 d’octubre la vilanovina Laura Farré Rozada presentarà el seu primer disc en solitari, The french reverie, que és el seu homenatge al repertori pianístic francès dels segles XX i XXI. A partir del 19 d’octubre i per espai d’un mes La Sala acollirà l’exposició dels projectes finals dels cicles formatius d’arts plàstiques i disseny impartits a l’Escola Municipal d’Art i Disseny.

El 20 d’octubre els vilanovins Pares, liderats per David Espinola, presentaran el seu segon disc, Ja no ho volem tot, compartint escenari amb el grup de música folk Edward Estlin.

El 10 de novembre actuarà la cantant basca establerta a Vilanova Amaia Hernández Trio, amb el seu projecte de versions de jazz i soul. Dues setmanes després ho farà Ángela Soler, cantautora alacantina també establerta a la ciutat.

A partir de l’1 de desembre i per espai de tres mesos La Sala acollirà una exposició de figures de pastors, amb motiu del 75è aniversari de l’Associació Pessebrista de Vilanova.

Les veus de l’Orfeó Vilanoví es fusionaran amb el so de la Cobla Maricel en un concert en record a la figura del mestre Eduard Toldrà (16 de desembre).

El Cor Isquione celebra el seu quart de segle de vida amb un doble concert (22 i 23 de desembre) amb l’Orquestra Barroca Vespres d’Arnadí dedicat a Vivaldi. També l’alumnat del Conservatori de Vilanova s’intercalarà entre els músics de la Camerata Eduard Toldrà per oferir el tradicional concert de Sant Esteve (26 de desembre).

Abans d’acabar l’any (29 i 30 de desembre), els vilanovins CAC Santimbanqui presentaran un espectacle de circ, amb diferents disciplines circenses.

Ja el 2019, l’11 de gener, la vilanovina Marta Borràs presenta el musical de Broadway 9 to 5.

I la Banda de Música Mestre Montserrat, integrada per més de 70 components, protagonitzarà el concert de festa major d’hivern (13 de gener).

Quant a produccions de fora de Vilanova, destaquen l’actuació del còmic Marcel Gros (7 d’octubre); l’obra Mala broma, de Jordi Casanovas, amb Anna Sahun (9 de novembre); la tornada de Julio Manrique a Vilanova (23 de novembre) per interpretar Èdip; i Clara Segura, Marta Marco i Cristina Genebat dalt de l’escenari per interpretar Les noies de Mossbank Road (14 de desembre), sota la direcció de Sílvia Munt.

FER UN COMENTARI