Els Falcons de Vilafranca celebren el 60è aniversari amb actes d’aquí a finals d’any

0
615

Si pel 50è aniversari ja van tirar la casa per la finestra, ara que en fan 60 els Falcons de Vilafranca també estan preparant més de mig any de celebracions amb actes repartits per tot el que resta d’any. Aquesta setmana la comissió organitzadora dels actes els ha presentat públicament. N’hi ha que són de portes endins, però també molts oberts a tota la ciutadania.

El primer dels actes serà l’Aplec Falconer, pensat com a punt de trobada de falconers i exfalconers, aquest diumenge al pavelló de la Gamba; al matí hi haurà activitats infantils, al migdia l’actuació falconera i, en acabar, dinar popular, en el transcurs del qual se sortejarà un quadre del pintor local  Guillem Noya dedicat a la colla. També al llarg d’aquest mes es poden presentar les composicions de gralles al concurs per a la renovació de les músiques falconeres, les guanyadores del qual es donaran a conèixer en concert com a acte previ de la festa major.

Al llarg de tot l’any hi ha diversos concursos: un d’instagram, en què es premiarà la millor foto que es pengi de la colla; un altre concurs de fotos (amb premi del públic i premi del jurat), que inclourà una exposició al vestíbul del Casal, al novembre; un concurs escolar de dibuix (amb exposició a l’Escorxador), a la tardor; i un sobre preguntes dels Falcons que apareixerà durant deu setmanes a El 3 de Vuit. També fins a finals d’any hi ha previstos una sèrie de tastos al local dels Falcons, sempre el tercer dijous de cada mes, amb els cellers Albet i Noya (juny), Sumarroca (juliol), Gramona (setembre), Mas Comtal (octubre), Mas Bertran (novembre) i el 30 de desembre es farà una jornada de tastos variats (vins, cafès, vermuts, menjars…).

Al llarg de l’estiu encara hi ha alguns actes més previstos, com un vermut electrònic en una data per determinar, un tobogan d’aigua gegant (cent metres) al carrer Progrés, el 13 de juliol; un ball de gralles a la plaça de la Vila el 10 d’agost, amb Els Vinardells i Els Quatrevents; un ral·li infantil (7 de setembre); i el Falconscert (2 de setembre) a l’Auditori Municipal, en què es tocaran totes les músiques que s’interpreten en les actuacions falconeres.

Després d’una caminada popular per terres penedesenques el 29 de setembre, arribarà la traca final, que és el conjunt d’actes d’aniversari que sempre s’apleguen a vigílies del pont de la Constitució. Uns actes que enguany començaran amb un pregó a càrrec de Foix Cuyàs, històrica dels Falcons, escut de plata de la colla, primera dona que en va ser presidenta, primera dona que també en va ser cap tècnica i filla de Joan Cuyàs (que va fer el pregó del 40è aniversari). També hi haurà la pujada a la muntanya de Sant Pau (1 de desembre), la 27a edició del Ral·li Falconer (6 de desembre), l’actuació de falconers i exfalconers al Casal (8 de desembre), una jornada infantil i es farà un quadre collage amb la foto de totes les persones que han passat pels Falcons al llarg de 60 anys (com el que es va fer pel 30è aniversari).

FER UN COMENTARI