Els Gegants Hereu i Pubilla de Vilanova celebren el 250è aniversari

0
144

Malgrat el context de pandèmia, una efemèride com aquesta mereix una bona celebració, i la Colla de Geganters de Vilanova no la deixarà passar per alt. Els gegants Hereu i Pubilla compleixen aquest any el seu 250è aniversari, i ho celebraran amb un seguit d’actes. D’entrada, avui divendres, en doble sessió a 2/4 de 6 i a les 7 de la tarda, es presentarà al Teatre Principal el conte Els Petits Gegants (El Cep i la Nansa), obra de Marta Minella, amb il·lustracions de Sebastià Serra. La colla vendrà el conte dissabte i diumenge amb una parada a la rambla Principal, davant del Teatre.

Divendres serà també l’última ocasió en què se’ls podrà veure dansar tal com els coneixem ara, ja que per commemorar aquests dos segles i mig d’existència, la colla gegantera ha decidit renovar-ne la imatge. Així, han encarregat la seva restauració al constructor de gegants i restaurador Aitor Calleja, de Navarra; també se n’està confeccionant un vestuari nou, de la mà de Marc Codina, de Sant Feliu de Llobregat; i també reapareixeran, en principi per la festa major, amb una coreografia pròpia i amb una melodia nova –obra de la vilanovina Marta Pujades–, que recordarà les danses vuitcentistes.

Finalment, la colla gegantera ha estrenat un logo de 250è aniversari, que ret homenatge al camafeu que la Pubilla duu al coll, i pel 10 de juliol està preparant la jornada “Els elements festius ahir, avui i demà”, per parlar sobre el món geganter.

FER UN COMENTARI