Els hospitals de la vegueria Penedès tindran estudiants en pràctiques i els metges podran ser professors

0
523

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, que gestiona els hospitals Comarcal de l’Alt Penedès (Vilafranca), Sant Antoni Abat (Vilanova) i Sant Camil (Ribes) s’incorpora com a institució associada a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB), fet que permetrà ampliar l’oferta docent dels hospitals de les dues comarques.

Així, els estudiants de 6è curs de Medicina de la UB podran fer les rotacions de pràctiques tutelades obligatòries als tres centres del Consorci, i els professionals mèdics dels tres hospitals podran optar a formar part del professorat de la UB, ja sigui com a contractats, associats o assumir responsabilitats de tutories d’estudiants.

El doctor Josep Lluís Ibáñez, gerent del Consorci, afirma que el conveni “és un pas més per assolir un dels principals objectius del Consorci: ser hospitals docents”. També ha avançat que “estem treballant per obtenir acreditacions de places MIR. Aquest últim any el Consorci ha aconseguit l’acreditació del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, fet que permetrà tenir un nou metge intern resident (MIR) cada any per formar-se en aquesta especialitat”.

FER UN COMENTARI