Els jardiners del Garraf es queixen de l’augment de preus de la planta de compostatge

0
1095

Els jardiners del Garraf es queixen de l’increment de la taxa de la planta de compostatge gestionada per la Mancomunitat de l’Alt Penedès- Garraf i situada al terme municipal de Sant Pere de Ribes. “Fins fa quinze dies pagàvem 60 euros per tona de palmera i ara n’hem de pagar 151,75, és a dir, un increment del 150%”, diu el jardiner Xavier Escofet. Aquest increment ha causat mala maror entre les empreses de jardineria de la comarca perquè, segons indiquen, se’n van assabentar per un rètol a l’entrada de les instal·lacions: “no és que no vulguem pagar, sinó que ens queixem que no ens han avisat amb temps”, manifesten.

Arran d’aquesta polèmica, una quarantena de jardiners del Garraf s’estan organitzant per constituir-se com a associació.

Des de la Mancomunitat Penedès Garraf s’explica que les taxes estaven congelades des de fa anys i que l’aprovació s’ha fet seguint tots els procediments que fixa la llei i tenint en compte les dades que van quedar paleses en l’estudi de costos del servei. Des de l’ens supramunicipal s’indica que la planta de compostatge està pensada i té per objectiu tractar les restes de fracció orgànica de més de 250.000 habitants de més de trenta municipis i que el servei a privats (com seria el cas de les empreses de jardineria) s’ofereix de més a més. La Mancomunitat Penedès Garraf indica que com a administració pública el que no pot permetre és que el ciutadà costegi part de l’activitat privada i que des de feia anys hi havia un desajust entre els costos de tractar les restes de poda i jardineria i el preu que les empreses privades abonaven.

FER UN COMENTARI