Els Juliols de la UB incorporen cursos sobre filosofia i comunicació del vi a Vilafranca

0
354
Josep Montserrat, Xell Montserrat i Joan Cuscó. // LA FURA

La Universitat de Barcelona organitza cada estiu tot un programa de cursos per fomentar el coneixement i l’aprenentatge de diverses temàtiques des de la mateixa universitat i altres espais. Vilafranca és una de les seus que acull aquesta iniciativa, que ja fa catorze anys que inclou un curs sobre cultures del vi i que aquest 2021 incorporarà una novetat: un curs sobre filosofia que dirigeix el degà de la Facultat de Filosofia Josep Montserrat i que s’emmarca en la Càtedra Llorens i Barba Ciutat de Vilafranca.

Aquesta càtedra, que té com a finalitat apropar els coneixements filosòfics acadèmics a Vilafranca, comptarà ara amb un seminari de lectura que gira al voltant d’unes reflexions inèdites que el pedagog, pensador i historiador Alexandre Galí va escriure durant la Guerra Civil Espanyola. Pel que fa al curs de cultures del vi, es tractaran diversos aspectes al voltant de la comunicació, i s’exploraran temes com els anuncis, les etiquetes i el packaging o la manera d’arribar al consumidor més jove a través de festivals vinícoles.

Joan Cuscó, coordinador d’aquest curs que porta per nom “Persuasió i seducció en la comunicació del vi”, explicava que hi haurà classes teòriques, pràctiques i visites a cellers, amb la presència de personalitats com Blai Carda, Xavier Bas, Eva Vicens o Guillem Carol, entre altres.

Per la seva banda, Josep Montserrat apuntava que amb la posada en marxa dels Juliols UB la universitat pretén “recuperar al màxim la normalitat a la vida acadèmica i civil i fomentar el coneixement en un context on no hi ha avaluacions i el que es vol és aprendre passant-ho bé”. La regidora d’Educació i Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, assegurava que acollir dos cursos dels Juliols de la UB permet que Vilafranca “posi en valor el llegat patrimonial i el coneixement de la ciutat i estigui al servei de tothom”

Per a totes les informacions sobre els cursos del Juliol UB cal consultar la pàgina web juliols.ub.edu. Les persones residents a Vilafranca poden demanar una beca adreçant-se al museu.

FER UN COMENTARI